unios logoHelyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetben

Lezárult a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetben”című KEOP-4.10.0/B/12-2013-0014 azonosító számon regisztrált pályázata.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatói levele alapján a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül

200 795 613,- forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt műszaki átadás-átvételi eljárása 2015.11.29-én lezárult.

A megvalósítás során az intézmény területén egy 540 kW teljesítményű új biomassza-tüzelésű kazán létesítésére került sor. A fejlesztés megvalósulását követően a korszerűbb hőtermelés következtében a projektgazdánál az eddig vásárolt földgáz költsége megtakarítás formájában jelentkezik.

A projekt eredményeként, az intézményi hőforrás korszerűsítésével a teljes hazai energiafogyasztáson belül növekszik a megújuló energiaforrásokból termelt hőenergia aránya, hozzájárulva a fosszilis energiahordozók felhasználásával járó üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete többféle, egymásra épülő ellátási formában összesen 142 fő értelmileg enyhe és középsúlyos fokban sérült, felnőtt korú személy ellátását biztosítja.

A projekt megvalósítás helyszíne: 3399 Andornaktálya, Rákóczi út 289.

További információ kérhető: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége

3300 Eger, Kossuth L. u. 9.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.