unios logoKEOP-4.10.0/B/12-2013-0014 kódszámú, Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló   energiaforrásokkal az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló   energiaforrásokkal az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetben” című KEOP-4.10.0/B/12-2013-0014 azonosító számon regisztrált pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásban részesítette.

A támogató levél alapján a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül 200 795 613,- forintos vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete többféle, egymásra épülő ellátási formában összesen 142 fő értelmileg enyhe és középsúlyos fokban sérült, felnőtt korú személy ellátását biztosítja.

A projektben az intézmény területén egy 540 kW teljesítményű új biomassza-tüzelésű kazán létesítésére kerül sor. A fejlesztés megvalósulását követően a korszerűbb hőtermelés következtében a projektgazdánál az eddig vásárolt földgáz költsége megtakarítás formájában jelentkezik.

A projekt eredményeként, az intézményi hőforrás korszerűsítésével a teljes hazai energiafogyasztáson belül növekszik a megújuló energiaforrásokból termelt hőenergia aránya, hozzájárulva a fosszilis energiahordozók felhasználásával járó üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez.

A projekt fizikai megvalósítása 2015.03.25-én indult, melynek várható befejezési dátuma 2015.08.30.

A projekt megvalósítás helyszíne: 3399 Andornaktálya, Rákóczi út 289.