Munkaadói fórum és állásbörze Egerben

A „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű EFOP-1.1.1-15/1 kiemelt projekt keretében 2017. április 19-én Egerben tartott munkaadói fórumot a projekt lebonyolításáért felelős Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. A fórum célja térségi munkaadók tájékoztatása volt azokról a szolgáltatásokról és támogatásokról, melyek a projekt keretében vehetők igénybe megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása esetén.

A rendezvényt Dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja nyitotta meg, aki felhívta a figyelmet a projekt célcsoportját adó réteg nyílt foglalkoztatási rehabilitációjának fontosságára. Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatója előadásában az SZGYF szervezeti felépítését, működését mutatta be. Daczi Péter szakmai vezető a foglalkoztatási rehabilitációról és a projekt működéséről, eddigi eredményeiről beszélt. Bujdosó Antal, a projekt Heves megyei koordinátora ismertette a munkaadókkal azokat a jelenleg elérhető kedvezményeket, amelyek megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása esetén vehetők igénybe. Kovács Zoltán a NEAT Szeretek Mindenkit Kft. képviseletében a munkaadói oldal részéről osztotta meg pozitív tapasztalatait a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásáról. Az előadások után a megjelentek nyílt beszélgetés keretében tehették fel kérdéseiket.

A fórumot követően rehabilitációs állásbörzére kaptak meghívást a projekt bevont ügyfelei és a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály által nyilvántartott megváltozott munkaképességű személyek. A május 3-án tartott egri rendezvényen tizenegy munkaadó képviseltette magát. A meghívott ügyfelek közül 52 fő jelent meg, akik megismerhették a részükre felkínált munkalehetőségeket, érdemben tárgyalhattak a munkaadókkal. A rendezvény végén a munkaadók pozitívan nyilatkoztak, túlnyomó részük meg is találta a szabad álláshelyekre a megfelelő munkavállalót. A börze eredményeként várhatóan 25-30 fő foglalkoztatása valósulhat meg a nyílt munkaerő-piaci rehabilitáció első lépéseként.

 

Bujdosó Antal

megyei koordinátor

EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Intézményfejlesztési Főosztály