A III. Varázscipők Társastánc Fesztivál résztvevői esélyt, lehetőséget kaptak képességeik, tehetségük bemutatására. Az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete által rendezett programon 10 megyéből közel 150 táncos lépett színpadra az egri Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban szeptember 1-jén.

Nyerges Tiborné a rendező intézmény vezetője elmondta, évről évre találkozási lehetőséget biztosítanak a fogyatékossággal élőket ellátó intézményekben táncot tanuló csoportoknak, és megmutatják nekik Eger nevezetességeit is. Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves megyei igazgatója köszöntőjében azt hangsúlyozta, milyen hallatlan erőfeszítés van a produkciók létrejötte mögött. A fesztivál jószolgálati nagykövete, Südi Iringó szerint a táncnak mindenki által elérhetőnek kell lennie. Gratulált a fellépőknek és a felkészítő pedagógusoknak. Topolánszky Tamás, a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetője, a zsűri elnöke értékelésében fontosnak és hasznosnak nevezte a rendezvényt mindenki számára, épek és fogyatékkal élők számára egyaránt. „Fontos, hogy együtt tudjuk élni a napjainkat, örömeinket, bánatainkat, művészetünket. A tánc ennek egy fantasztikus fóruma”  – fogalmazott a szakember.

A zsűri értékelte a fellépőket, de helyezéseket nem osztottak. A program végén a Gárdonyi Géza Színház táncművészeinek műsorát láthatta a közönség.