A Marosvécsi Nemzetközi Pentanque Bajnokságon harmadik helyezést ért el az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetének csapata.

Magyar, szlovák, román csapatok és egyéni versenyzők mérték össze sporttudásukat 2016. július 14-15 között az Erdélyben megrendezett viadalon. Az andornaktályai sportolók egyéni versenyszámban is jeleskedtek.

A nálunk bocsa néven közismertté vált, speciális izommunkát és nagyfokú koncentrációt igénylő golyós játéknak Andornaktályán fél éve hódolnak. A sikeres felkészítő házi versenyek valamint egy hazai „Füzes Kupa” verseny után neveztek be a nemzetközi bajnokságra, melynek szervezője és házigazdája a Marosvécsi Neuropszichiátriai és Rehabilitációs Központ volt.

A bajnokság első napján csapatmérkőzések, második napján egyéni versenyek zajlottak. A szervezők a verseny utáni izgalmakat fürdőzéssel, táncos ismerkedési esttel és kastélylátogatással oldották, de bepillantást engedtek az intézet életébe, mindennapjaiba is az érdeklődők számára. A szállást négyszemélyes szafari sátrakban biztosították, ami még izgalmasabbá és kalandosabbá tette a kint töltött napokat.

A kiválóan szervezett, jó hangulatú rendezvény ideje alatt határokon átívelő szakmai kapcsolatok és sportolók közötti barátságok köttettek.

Gratulálunk az andornaktályai csapat tagjainak: Csipkés Lászlónak, Gyöngyösi Ferencnak, Mészáros Lászlónak és Kérészi Zsoltnak!