163 2Kiemelt aranyérmet nyert a Pszichiátriai Betegek X. Színjátszó és Művészeti Találkozóján, Nagykanizsána Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonának Moliére színjátszó csoportja.

A kétnapos rendezvénynek a város közösségi háza, a Medgyaszay Ház adott otthont június végén. A meghívott 28 színjátszó csoport színvonalas előadásokkal örvendeztette meg a közönséget. 163 1A füzesabonyi intézmény színjátszói Cervantes történetének alapján Don Quijote de la Mancha szereplőit jelenítették meg zenés darabjukban. A szakmai zsűri különdíjban részesítette a szereplők közül - kiemelkedő színészi teljesítményéért - Polgár Máriát, Borsó Ágostont és Orosz Dezsőt. Az előadás során elhangzott dalokat Gonda László zenetanár kísérte szintetizátoron. A színjátszó csoport felkészülését Hajdúné Farkas Ildikó mentálhigiénés munkatárs és Szívós Győző színművész segítette.

Az 1999 óta működő színjátszó csoport jelenlegi tagjai: Polgár Mária, Borsó Ágoston, Csóka Krisztián, Gaiga Imre, Fodor András, Orosz Dezső.

Gratulálunk a legújabb sikerhez a szereplőknek és a felkészítő szakembereknek!