A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat idén nyáron megszervezett kézműves táborának az Egercsehi Lakásotthon adott otthont, vendégül látva a hevesaranyosi és verpeléti otthonok lakóit is.

A tágas, napfényes terasz változott át 2016. június 20-24. között kézműves műhellyé, hasznos szabadidős elfoglaltsággal megtöltve a vakáció első hetét a gyerekek számára, akik kipróbálhatták a szalvéta technikát, mellyel köveket, üvegeket díszíthettek. Ez a dekorációs technika lehetőséget adott az egyéniség kibontakozására. A gyermekek számtalan motívum, mintás szalvéta közül válogatva alkothatták meg a nekik leginkább tetsző díszkövet. Mindenki rátalált az ízlésének megfelelő kőre, mintára. A kavicsképek megvalósítása igazi csapatmunka volt. A lányok komponálták a képet, hosszan keresgélve a legjobb alakú kavicsot. A fiúk ragasztópisztollyal rögzítették a kavicsokat, kertben gyűjtött ágakat. A lányok nagy kedvence a gyöngyből készített ékszerek - láncok, karkötők - megalkotása volt.

A szépen gondozott kertben szabad tűzön főtt bográcsgulyással és változatos, finom ételekkel kedveskedett a teljes csapatnak a lakóotthon vezetője. A friss zöldségeket a ház konyhakertjéből szedték, készítették elő a gyerekek.

Az élményekben gazdag nyári tábor megvalósulását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége segítette.