2016. június 4-én rendezte meg az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Heves Megyei Közhasznú Egyesülete kulturális seregszemléjét Egerben, a Márai Látogatóközpontban.

A program lényege, hogy a sérültek megmutathassák a tehetségüket, valamint, hogy az emberek jobban elfogadják őket – fogalmazott Radics Istvánné, az ÉFOÉSZ Heves megyei elnöke megnyitójában. Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az SZGYF fenntartóként 176 állami intézményben közel 50.000 személyről gondoskodik.

A rendezvényre az ország különböző pontjairól érkeztek sérült és ép emberek, akik műsorszámokkal készültek a közönségnek. A fellépők között három intézményünk lakói is bemutatták tehetségüket. Nagy sikert aratott az az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona néptáncbemutatója, az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete kabaréjelenete, valamint a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona társastánc csoportjának műsora.