Fogyatékossággal élők zenekarai számára szervezett találkozót 2016. március 22-én a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona. A program – hagyományteremtő szándékkal – bemutatkozási lehetőséget biztosított a régióban működő, illetve a házigazda intézménnyel szakmai kapcsolatban álló, régión kívüli intézmények zenei együtteseinek.

Benedek István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese megnyitójában arról beszélt, hogy közös célunk egy használható, akadálymentes világ teremtése a fogyatékossággal élők számára, a zene nyelvén pedig nincsenek akadályok. A különböző művészeti műhelyek közönség előtti megmutatkozása lehetőséget teremt arra, hogy a közvélemény jobban megismerje őket, tehetségüket. Az együtt éneklés és zenélés segítheti a társadalmi életben való aktív részvételt is.

A műsort követően St. Martin előadóművész, a fogyatékossággal élők elkötelezett támogatója, a zsűri elnöke értékelésében a zenélés és zenehallgatás örömét, az együttesek értékteremtését hangsúlyozta.

A rendezvényen fellépett a bélapátfalvai általános iskola énekkara valamint két fiatal helyi zenész: Bárdos Péter és Lakatos Mátyás. A programot a NEMADOMFEL együttes fergeteges koncertje zárta.

Résztvevők:

DA CAPO Zenekar

Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete

Csörgős Zenekar

Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona

Egri Színek Zenekar

Biosziget Rehabilitációs Alapítvány

Szivárvány Zenekar

Egri Szociális Szolgáltató Intézmény
Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja

GAUDATE énekkar

Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon

Gyöngyszem Zenekar

Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hétszínvirág Napközi Otthona

Putnoki Foglalkoztató Rehabilitációs Intézmény és Fogyatékosok Otthona Zenekara

NEMADOMFEL együttes