145Nagy érdeklődés mellett – közel 500 résztvevővel – startolt hétvégén az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) 2016. évi „Gyere-K-épbe” elnevezésű programsorozata. A 2 hónapon keresztül tartó esemény az ország 7 régiójának egy-egy városában biztosít hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást a gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek és kísérőiknek.

Az országos roadshow első állomásain 2016. március 19-én Egerben és Székesfehérváron gyermekjogi ismeretekről és kötelezettségekről szóló interaktív programokon és játékos kézműves foglalkozásokon vehettek részt a látogatók. A jelenlévő jogvédelmi képviselők személyes beszélgetésekre is lehetőséget biztosítottak az érdeklődők számára egy-egy kiemelt témában (például a beteg gyermek jogaival kapcsolatban a gyermekjogi és betegjogi képviselő közös tájékoztatást adott). A rendezvényeken a helyi társszervezetek – ÁNTSZ, rendőrség, mentők, katasztrófavédelem, honvédség – és civil szervezetek munkájába is bepillanthattak a gyermekek. Kísérőprogramként az OBDK idén is regionális labdarúgó-bajnokságokat szervezett a fiataloknak. 

Az egri programon a Heves megyei gyermekvédelmi szakellátásból részt vevő gyermekek derekasan helyt álltak. A kispályás labdarúgó-mérkőzéseken folytatott elszánt küzdelem eredményeként az alsó tagozatos fiúkból álló, a Mónosbéli Gyermekotthonban és a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői hálózatában élő gyermekek "Nyerőmű" fantázianevű csapat  az 1. helyen végzett.

A felső tagozatos és középiskolás fiúk "Ördögök" fantázia nevű csapata 3. helyezést ért el. Ők a pétervásárai, egercsehi, verpeléti, hevesaranyosi lakásotthonok és a Mónosbéli Gyermekotthon lakói. A sportolók remek eredményeihez hozzájárult a lelkes hazai szurkoló csapat. 

Szép volt, fiúk!

Forrás: www.obdk.hu

SZGYF Heves Megyei Kirendeltség