A Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthonával közösen rendezte meg 2016. február 27-én regionális asztalitenisz versenyét, mely egyben Kormos István Emlékverseny is.

A viadal az értelmileg sérült sportolóknak biztosít versenyzési lehetőséget, megismertetve és erősítve a sportolás, testmozgás jelentőségét. Az eseményen, melynek a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme adott otthont, 12 sportegyesület 85 versenyzője vett részt. Érkeztek csapatok Andornaktályáról, Balmazújvárosból, Budapestről, Diósjenőről, Dunakesziről, Edelényből, Ludányhalásziból, Pusztataskonyból, Putnokról, Tordasról, és jelen voltak a házigazda Bélapátfalvai Sport Közhasznú SE képviselői is.

A csapatokat és segítőiket Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves megyei igazgatója köszöntötte, a versenyt Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke nyitotta meg. A legsikeresebb versenyzők a divíziókon belül érmeket kaptak, és számos különdíj is gazdára talált a Fogyatékkal Élők Heves Megyei Sportszövetsége, a bélapátfalvai intézmény "Jó Szándék Alapítványa" és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége jóvoltából.

Legjobb csapatként a vándorkupát idén Putnok vihette haza.