Az Andornaktályai Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézetének farsangi ünnepsége az ellátottak körében az év egyik legjobban várt eseménye, melyet idén február 18-án tartottak. Nagy sikert aratott a rendezvényen a „Hotel Mentál” elnevezésű humoros, zenés produkció, melyben a prózai jelenetek szereplőin kívül részt vettek az intézmény zenekarai, a Color Rock és a Da Capo is. A műsor után táncos mulatság zárta az ünnepséget, mellyel az intézmény sikeresen elűzte a telet!

A Parádi Idősek Otthona február 25-én már hetedik alkalommal rendezett farsangi parádét a megyében működő szociális intézmények számára,ezzel teremtve lehetőséget az idős emberek emlékezetében megőrzött farsangi mulatságok felelevenítésére. Idén 9 intézmény csapata adott elő tréfás, humoros jeleneteket a találkozón.

A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Pétervásárai Gyermekotthonának farsangját február 19-én a város Szántó Vezekényi István Művelődés Házában tartották. A rendezvényen változatos és színvonalas műsorszámok követték egymást, volt paródia, bábshow és több zenés-táncos előadás. Legnagyobb sikert a Szent Márton és Keglevich úti lakásotthonok „Ilyennek születtem” című közös produkciója aratta, amely önmagunk és egymás elfogadására hívta fel a figyelmet.