A szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozó munkatársait köszöntötte a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ (HMIK) a szociális munka napja alkalmából. Az egri Megyeháza dísztermében tartott csütörtöki ünnepségen Benedek István, a HMIK vezetője köszöntőjében hangsúlyozta: fontos ráirányítani a figyelmet a szociális területen dolgozók munkájára, hiszen ők azok, akik a legnemesebb cél, a rászoruló embertársaik segítése érdekében tevékenykednek nap mint nap. Köszönetét fejezte ki a működtetett megyei szociális intézmények elhivatott szakembergárdájának.

2012. november 24-én immár 8. alkalommal rendezett jótékonysági bált az Aranyhíd Alapítvány. A közhasznú szervezet 1997 óta tekinti céljának a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonában lakók életkörülményeinek javítását. Hozzájárul a rendezvények sikeres megszervezéséhez, támogatja a művészeti csoportok tevékenységét.

A bált Tatai Edina, a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonának igazgatója nyitotta meg. Benedek István, a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője – a bál fővédnöke – köszöntőjében elismerően szólt az alapítvány tevékenységéről.

A Füzesabonyi Közösségi Házban megtartott rendezvényen az intézmény munkatársai, támogatói valamint a fenntartó szervezet képviselői vettek részt. A közel 170 fős vendégsereg előtt fellépett a VIK Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, a szociális intézmény Flamingó tánccsoportja, a szakdolgozók énekkara, valamint Szívós Győző színművész.

A bál bevétele 860.700 forint volt, melyet az alapítvány teljes egészében az intézmény rendezvényeinek, programjainak finanszírozására, illetve tárgyi eszközök pótlására fordít.

A Magyar Tartalékosok Heves Megyei Szervezete immár kilencedik alkalommal rendezett nemzetközi tartalékos találkozót Egerben. A program keretében a Német Haderő Untenfranken megyei tartalékosai 2012. november 30-án látogatást tettek a Bélapátfalvi idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetében. A német tartalékos szervezet korábban számos értékes berendezést és egészségügyi felszerelést adományozott a szociális intézménynek.