Ünnepséget rendezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége a szociális munka napja alkalmából. Az egri Megyeháza Barkóczy termében az elesettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondtak köszönetet áldozatos munkájukért.
Heves megye állami fenntartású, bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményeiben több mint 1000 fő dolgozik, akik 1600 idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai illetve szenvedélybetegről és több mint 500 gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodnak.
Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében külön elismerését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Heves megyei díjazottjainak:
Pro Caritate díjat vehetett át a Parlamentben Máté Ferencné, a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény részlegvezető ápolója, Szabó Emese, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona szakmai vezetője.
Szociális Munkáért Díjat kapott Szutorné Újvári Mária, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona koordinátora.
EMMI Miniszteri dicsérő oklevélben részesült a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Parádi Idősek Otthona közössége.
Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a segítő élethivatás a lélek mélyéről fakad. A segítők adnak az idejükből, adnak a képességeikből, tudásukból, tapasztalatukból és a legtöbbet a szeretetükből. Osztoznak a kiszolgáltatottak életében. Ehhez fokozottan szükségük van hitre, lelkierőre, kitartásra.
Az ünnepi összejövetelen elismerő oklevelet és emlékplakettet kaptak az intézmények kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó munkatársai.

Lecsótorta is készült a jubileumi rendezvényre 

Az augusztusi programon évről évre szívesen vesznek részt a Heves megyei társintézmények lakói és dolgozói. A feladat nem változik, szabad tűzön kell lecsót készíteni, melyhez az alapanyagot a házigazdák biztosítják. A csoportok minden alkalommal kreatív újításokkal, különleges tálalással lepik meg egymást és a zsűrit. Idén volt cukkinis, tejfölös, krumpligombócos és húsos cigánylecsó is. A Zagyvaszántói Idősek Otthona tortaformájú kreációval örvendeztette meg a résztvevőket. Ács Csaba mesterszakács értékelésében kiemelte, hogy az összes étel remek lett, csupán árnyalatnyi különbségek alapján született meg a végeredmény. A kiváló lecsósütő címet ebben az évben a Vámosgyörki Idősek Otthona csapata nyerte el. A legkreatívabb ízvilágot a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatának küldöttsége alkotta, a legszebb tálalásért pedig a zagyvaszántóiak kaptak jutalmat.

Kecskeméten rendezték a Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőt, melynek II. korcsoportjában a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Mónosbéli Gyermekotthonának csapata diadalmaskodott.

2000-ben azzal a céllal jött létre a kecskeméti székhelyű  Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány, hogy a hazai, később pedig már a nemzetközi gyermekotthonok lakóinak sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson. Az alapítvány kezdetben csak Kecskeméten, majd Bács-Kiskun megyében szervezett tornákat az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. Tizenkilenc évvel az indulás után ott tart a rendezvény, hogy idén tizennégy európai országból és hat magyarországi intézményből érkeztek fiatalok a hírös városba. A meccsek 16 csapat részvételével, két korcsoportban, négy napon át zajlottak a Széktói Stadionban.