Lecsótorta is készült a jubileumi rendezvényre 

Az augusztusi programon évről évre szívesen vesznek részt a Heves megyei társintézmények lakói és dolgozói. A feladat nem változik, szabad tűzön kell lecsót készíteni, melyhez az alapanyagot a házigazdák biztosítják. A csoportok minden alkalommal kreatív újításokkal, különleges tálalással lepik meg egymást és a zsűrit. Idén volt cukkinis, tejfölös, krumpligombócos és húsos cigánylecsó is. A Zagyvaszántói Idősek Otthona tortaformájú kreációval örvendeztette meg a résztvevőket. Ács Csaba mesterszakács értékelésében kiemelte, hogy az összes étel remek lett, csupán árnyalatnyi különbségek alapján született meg a végeredmény. A kiváló lecsósütő címet ebben az évben a Vámosgyörki Idősek Otthona csapata nyerte el. A legkreatívabb ízvilágot a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatának küldöttsége alkotta, a legszebb tálalásért pedig a zagyvaszántóiak kaptak jutalmat.

Kecskeméten rendezték a Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőt, melynek II. korcsoportjában a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Mónosbéli Gyermekotthonának csapata diadalmaskodott.

2000-ben azzal a céllal jött létre a kecskeméti székhelyű  Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány, hogy a hazai, később pedig már a nemzetközi gyermekotthonok lakóinak sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson. Az alapítvány kezdetben csak Kecskeméten, majd Bács-Kiskun megyében szervezett tornákat az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. Tizenkilenc évvel az indulás után ott tart a rendezvény, hogy idén tizennégy európai országból és hat magyarországi intézményből érkeztek fiatalok a hírös városba. A meccsek 16 csapat részvételével, két korcsoportban, négy napon át zajlottak a Széktói Stadionban.